Headerbild

Ridklubben i Grästorp

Välkommen till oss!

Kategorier

Glad Sommar!

2024-07-22 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Här kommer några ord mitt i sommaren från styrelsen - klicka här om det inte syns!

Styrelse, ekonomi & Kassör

Ny styrelse tillträdde i början på mars och består av ordförande Erik Brodin, Sekreterare: Karin Löfman, Kassör-Vakant, Ledamöter: Hilma Dahlin, Amelie Carlsson, Stina Baldinger, Sofia Backström, Fredrica Malmberg, Anna Johnsson Suppleant: Mikael Eklöf.

Ni kan alltid nå oss via mailen: hej@rkgrastorp.se

Eftersom valberedningen inte lyckats hitta någon kassör har en större del av det ekonomiska arbetet lämnats till vår redovisningsbyrå. Vi letar fortfarande efter någon som vill göra kassörsuppdraget från klubbens sida – nu ev. mot ekonomisk ersättning- är du sugen hör av dig!

Generellt har klubben fortsatt en god ekonomi med bra likviditet.


Ridskolan

Ridskolan har haft en lite kämpig vår med personal som varit borta, mycket vikarier som såklart påverkat verksamheten och ridningen för lektionsryttarna. Det tillsammans med hästar som varit lite skadade har gjort att vi haft en del utmaningar under våren. Det pågår ett omfattande arbete i styrelsen och hästgruppen kring organisationen på ridskolan, hästmaterial och personal och vi siktar på en nystart med bättre förutsättningar till hösten. Vi vill gärna höra vad ni ridskoleryttare tycker och vad ni önskar, vill du rida fler gånger i veckan eller kanske ha en specialinriktad ridgrupp? Hör gärna av er!

Åsa har slutat som instruktör hos oss och vi tackar henne för tiden hos oss!

Inför hösten har vi flera nya instruktörer som börjar undervisa hos oss – håll koll på sociala medier där de kommer presentera sig inom kort !

Cinderella, Myntrik och Iris letar/kommer att leta nya hem och uppdrag i livet. Garamond och Greven är hästar som ridklubben fått låna till ridskolan. Klubben har också köpt en ny häst som heter ”King Nicolas”, Nicco, som vi ser fram emot att få lära känna under hösten.

Info om hösten kommer på hemsidan i slutet av juli/början av augusti, ridskoleterminen startar v. 33, Varmt välkomna då!

 

Övriga Aktiviteter

Det finns så mycket roligt vi kan göra tillsammans med våra hästar. Ridklubben i Grästorp skall vara till för alla- ung som gammal, grön som avancerad och oberoende av vilken inriktning eller gren vi är intresserade av. Vi har under året arrangerat en del aktiviteter i Mounted Games, Dressyrträningar, trail osv. Men ibland kan det vara svårt att få bra uppslutning och faktiskt veta vad medlemmarna önskar – var inte rädda för att höra av er och önska en aktivitet – kanske kan det bli du som håller i den? Påminner om adressen igen: hej@rkgrastorp.se 

 

 


Försäljningar

Under våren har medlemmarna sålt majblommor, newbody, kryddor och programblad på revyn vilket genererat bra inkomst till föreningen. Tack alla som hjälpt till!

Städdagen i April

Vilken fantastisk uppslutning det blev denna dag, mycket fixades både invändigt och utvändigt på klubben och medlemmarna spred en härlig stämning omkring sig, ett stort tack alla som engagerade sig i städdagen!

Aximapokalen och mounted games

Ridklubben arrangerade Aximapokalen – en tävling i Mounted Games. Deltog gjorde drygt 30 ekipage från Norden, tävlingen var lyckad och mycket uppskattad av deltagande ekipage.

28-29 September står Ridklubben som arrangör av lag SM i Mounted Games som kommer arrangeras på GHP i Göteborg, förra året vann vårt lag från Grästorp vilket gör att det känns extra roligt att vi i år är arrangörer av denna tävling.

Njut nu av sensommaren kanske tillsammans med en häst!
För dig som inte kan vänta tills ridskolestarten så finns massa aktiviteter under sensommaren när hästarna skall ridas igång!

Styrelsen - Ridklubben i Grästorp