Headerbild

Ridklubben i Grästorp

Välkommen till oss!

Ridskolan

Våra hästar
Ridskolestallet har plats för 12 hästar och ponnyer och i nuläget är det fullt hus.

Så här fungerar det att rida hos oss
Vi har små grupper, max 6st i en barn/ungdomsgrupp och max 5 i en vuxengrupp. En lektion är 60 min, tid att gå till och från stallet, uppsittning och avsittning ingår i den tiden. Vi följer Svenska Ridsportförbundets utbildningsplan och ledstjärnor.

Vi ser gärna att du är på plats minst 30 min innan lektionsstart för att kunna göra i ordning din häst. När du kommer till klubben så har du anslagstavlor inne i hallen till klubblokalen. Där finner du viktig information och även vilken häst du ska ha för dagen. Du får även ett inlogg till våran sida på Hippocrates.se där du digitalt ser information om din lektion. Kontakta Malin Bergström (0737038292) för inloggnings information.

Betalning och uppsägning
Medlemsavgift Junior 400kr, Senior 500kr, Familj 800kr 

Ridavgiften betalas per termin och kan delas upp i 3 delbetalningar. Börjar man rida mitt i terminen betalar man för resterande gånger. 

Ridavgift per gång Juniorlektion 195kr, Seniorlektion 215kr

När du börjar rida i en grupp hos oss så binder du dig till en hel termin. Ska du säga upp din plats så ska det ske senast 30 juni eller 30 nov. Detta för att vi ska kunna planera budget för kommande termin. Har du inte sagt upp din plats innan dessa datum förbinder du dig till att rida ännu en termin automatiskt. 

Fakturorna kommer genom Hippocrates/din mail. 

Hipocrates och messenger-grupp
På Hippocrates kan du se vilken häst du ska ha, avboka din ridning eller lämna ett meddelande till instruktören. Allt sådant ska ske innan kl 16.00 så instruktörerna har chans att ta del av infon. 

Vill du rida extra så kan du gå in på Hippocrates för att se om det finns någon ledig plats i en kommande grupp. Det går också att bli tillagd i en speciell messengergrupp (kontakta Frida Bussqvist 0735152515 för att bli tillagd) där kan du kan köpa eller sälja enstaka lektioner. Om du ex inte kan rida din kommande lektion skriver du datum och tid för den lektion du vill sälja. Om någon vill köpa det lektionstillfället meddelas du det i gruppen. Betalningen löser ni då mellan er. Den som står på bokningen meddelar instruktören i Hippocrates vem som kommer i dess ställe. 

 

Sysslor 
När du rider hos oss så förväntas du hjälpa till med stallsysslor före/efter din ridning som exempelvis göra höpåsar, fylla på vatten mm. Vad som är din grupps syssla finner du på ridlistan på anslagstavlan. Löpande info om hästarna/stallet finner du på whiteboarden i stallet. 

För att öka kunskapen kring hästarna och hålla nere kostnaderna så har alla elever stalltjänst några gånger per termin då man ansvarar för morgonrutinerna och utsläppet. Detta sker på helger och röda/klämdagar då personalen är ledig. 

Du kommer även förväntas delta på ljusfestivalen, städdagar, tävlingar som funktionär eller baka. Vi har även säljperioder under VT och HT då alla hjälps åt att dra in extra pengar. 

All den infon får du på stalltjänstlistan. Kan du inte är du själv ansvarig för att byta med någon annan. 

 

Skador/försäkring 
Skadar du dig hos oss på anläggningen så har du möjlighet frysa dina ridningar. Du får möjlighet att rida upp dessa lektioner i andra grupper där platser finns.

Skadar du sig utanför vår anläggning så kan man tyvärr inte frysa sina lektioner. 

Du som ridande medlem hos oss är försäkrad genom Folksam. Kontakta instruktören vid olycksfall för vidare information. 

Du kan låna hjälm och väst hos oss.

Löpande information/Faddergrupp
En elev ur varje ridgrupp är med i faddergruppen på messenger där löpande information kommer från styrelsen, hästgruppen eller US. Har man frågor kan man lätt skicka en fråga genom sin fadderansvarig så den når styrelsen. 

 

Följ oss gärna på instagram @ridklubbenigrastorp och us_rig_ för löpande information som händelser på klubben.